6 tips tegen pendelstress

Sta je regelmatig in de file naar je werk, en weer terug? Heeft jouw trein vertraging of kwam de bus niet opdagen? Dan ken jij ongetwijfeld het onbehaaglijk gevoel van “pendelstress”. Er zijn onderzoeken die beweren dat je zelfs meer stress en vermoeidheid krijgt van het verkeer onderweg, dan van het werk zelf!

Maar waarom is dat dan? De stress komt niet zozeer van de afstand zelf, maar wel van de onvoorspelbaarheid. Pendelaars op 4 wielen of met het openbaar vervoer voelen zich vaak gefrustreerd, uitgeput en vooral machteloos. Fietsers daarentegen, of mensen die te voet gaan, hebben een gevoel van controle over hun traject en ondervinden minder stress. Zij voelen zich frisser en energieker.

Dus, laten we manieren vinden om onze dagelijkse reis voorspelbaarder te maken en controle te heroveren. Of, als je nu eenmaal niet kunt ontkomen aan jouw pendelrit, naar manieren om de “verloren tijd” toch zinvol en plezierig te benutten.

Plan je meetings slim(mer) in.

Natuurlijk wil je een rit tijdens die drukke spitsuren vermijden. Als jouw job het toelaat, overweeg dan online meetings zodat je kunt cruisen tijdens de rustigere uren. Of maak een afspraak in de buurt van je huis! Enneuhm… Heb je al eens gedacht aan het huren van een vergaderzaal in het oh-zo-handige Oh!, centraal gelegen in Mechelen en goed bereikbaar met de fiets of te voet?

Nadenken.

De meest briljante invallen slaan vaak toe op de meest onverwachte momenten, niet wanneer je op jouw bureaustoel zit. Gebruik jouw reistijd om je hersencellen aan het werk te zetten en ideeën te laten sudderen. Wie weet, worden jouw dagelijkse ritten een bron van creatieve verlichting en branden er binnenkort lampjes van genialiteit boven jouw auto, jouw treinwagon, of op de bus!

Neem koffie en een (gezond) hapje mee.

Bezwijk jij ook wel eens voor de verleiding van een ongezonde snack als de honger toeslaat onderweg? We kennen dat gevoel van spijt maar al te goed. Je kan je reis opvrolijken met een heerlijke meeneemkoffie en een stuk fruit, of een ander (gezond) lekkernijtje, tegen die kleine goesting.

Plan telefoontjes tijdens je rit.

Als je dit artikel leest, ken jij het gevoel ongetwijfeld goed.
Je hebt een drukke dag voor de boeg, en net dan slaat de file genadeloos toe! Waarom zou je de kostbare pendeltijd dan niet gebruiken om belangrijke gesprekken te voeren? Je kan besprekingen even goed aan de telefoon doen, en jezelf nadien een vergadering op het kantoor besparen. Of diezelfde tijd gebruiken om jouw klanten te spreken. Multitasking in stijl!

Lezen of luisteren.

Stel een vrolijke playlist samen met jouw favoriete meezingers. Dat tovert af en toe een glimlach op je gezicht. Ben je niet zo in de stemming voor een streepje muziek, dan heb je tegenwoordig maar te kiezen uit een schatkist vol met boeiende podcasts. Of je kan jezelf onderdompelen in een (audio)boek!

Carpoolen

Pendel jij met de auto? Je maakt je rit interessanter met een toffe gesprekspartner, je leert je collega (of iemand anders) beter kennen én je maakt het een beetje beter voor onze planeet. Als je de kans hebt om te carpoolen, dan is dat een no-brainer. Toch?

Oh… Of gewoon minder pendelen!

Woon jij in Mechelen of omstreken? Dan is het misschien wel een goed idee om een kantoor te huren in het Oh! Ondernemershuis. Je geraakt er gemakkelijk met de fiets, en voor je trouwe tweewieler staat een veilig en droog onderkomen klaar in de Oh! Tuin. Ben je meer een wandelaar? Ook te voet is het Oh!, centraal gelegen in Mechelen, prima bereikbaar.

Wat kan het Oh! voor je doen?

Starters, jonge en meer ervaren ondernemers vinden in het Oh! een fijne werkplek om hun activiteiten uit te bouwen,
klanten te verwelkomen en met andere bewOh!ners te netwerken.