De 7 voordelen van fysieke meetings op locatie.

Videoconferenties en virtuele samenwerkingsplatforms lijken soms wel de nieuwe norm. Maar eerlijk is eerlijk… Er is toch iets bijzonders aan een face-to-face ontmoeting, iets dat je niet zomaar kan evenaren in een digitale meeting. Wat is die je-ne-sais-quoi dan precies? Wij sommen alvast 7 voordelen op van fysieke vergaderingen.

Échte connectie.

Kleine gelaatsuitdrukkingen, de lichaamstaal, het oogcontact, enz… Het zijn allemaal subtiele signalen die kleur en warmte geven aan een gesprek, en bijdragen tot een echte connectie. Maar het zijn ook andere details die het verschil kunnen maken, zoals een warm onthaal met een vriendelijke glimlach en de gezelligheid van een kopje koffie. En ook na de meeting wordt er vaak nog wat over koetjes en kalfjes gepraat om af te sluiten. Dit zijn verbindende elementen die in een virtuele omgeving vaak verloren gaan.

In een andere omgeving ontstaan nieuwe inzichten.

Het helpt om even weg te zijn van je vertrouwde en dagelijkse werkomgeving als je tot nieuwe, betere en creatieve ideeën wilt komen. De prikkels van een andere omgeving gaan jou niet uit je concentratie halen, wel integendeel! Het zal er net voor zorgen dat je zintuigen op scherp staan en dat je meer focus kan vinden. Wij zijn er alleszins van overtuigd dat het Oh!, o.a. met haar stadstuin, net zo inspirerend kan zijn.

Meer productiviteit, minder afleiding.

Terwijl je in een online meeting zit, word je al snel afgeleid door e-mails, chatberichten en andere push notificaties. In een fysieke ontmoeting kan je al deze (overbodige) prikkels even uitschakelen, en ga je gemakkelijker op in het thema dat zich presenteert tijdens de vergadering. Het zou immers maar onbeleefd zijn als je tijdens je gesprek op je smartphone of laptop zit te kijken ;)

In ‘t echt werkt alles.

Begrijp ons niet verkeerd: wij houden van de mogelijkheden die virtuele platformen zoals Teams, Google Meet, enzovoort ons bieden. Tenminste… als alles soepel loopt.

Hoeveel gesprekjes zijn bij jou al onhandig begonnen omdat het beeld of het geluid ontbreekt? Om dan 3x “neen” te moeten schudden op de vraag “Hoor je mij?”. Een vraag die je dan moet liplezen, nota bene ;) En wie herkent het gesprek met een robotstem omdat de internetverbinding aan de andere kant af en toe hapert? Of waar de audio van bepaalde mensen regelmatig onderbroken wordt door iemand anders in de groep. Voorbeelden genoeg van scenario’s die je in een face-to-face bespreking niet meemaakt. En gelukkig maar.

Duidelijke grenzen tussen privé en werk.

Nog even snel even een vergadering buiten de kantoortijden! Dankzij digitale meetings wordt dat allemaal wat flexibeler. Maar dat is niet altijd een voordeel, vooral niet als je privé- en werktijd door elkaar begint te lopen om diezelfde reden. Met een fysieke vergadering creëer je vanzelf andere verwachtingen bij je gesprekspartner, kan je gemakkelijker grenzen trekken en jouw stress onder controle houden.

Combineer het met een uitstapje.

Psst: we verklappen je een geheimpje… Niet iedereen kijkt evenveel uit naar die vergadering! Maar misschien kan je dat wel (een beetje) veranderen door wat plezier in de mix te smijten. In het Oh! merken we alleszins dat het enorm verfrissend werkt om je meeting kort te onderbreken met een wandeling door het bruisende hart van centrumstad Mechelen. Of om je vergadering ‘s avonds af te sluiten in een van de vele charmante restaurants in de buurt.

Op een externe locatie wordt alles voor jou geregeld.

Je hebt een belangrijke meeting? Dan wil je wellicht niet bezig zijn met het voorbereiden van de logistieke details ervan. Als je op een externe locatie zoals het Oh! gaat vergaderen, dan is het alsof je een personal assistant hebt die alles voor je regelt. De heerlijk verse koffie staat klaar, evenals een assortiment thee en verfrissend water. Wist je dat we bij het Oh! zelfs catering voor je regelen als je dat wenst? Het enige wat jij moet doen, is het vragen.

Vergaderen in het Oh!

Ondernemershuis Mechelen (Oh!) heeft een ruime keuze uit vergaderzalen, in alle geuren, kleuren en formaten. Van de kleine “BOh!wls” met uitzicht op de groene binnentuin, tot de middelgrote “BOh!x” ruimtes en de royale “RoOh!f”. Bovendien kan de multifunctionele zaal, grenzend aan de RoOh!f, helemaal aangepast worden aan de specifieke behoeften van jouw evenement.

Oh!, en je vindt in het Oh! zelfs een knus ingerichte Gespreksruimte waar je in een meer ontspannen setting kan genieten van een goed gesprek. Voor ieder wat wils.

Wat kan het Oh! voor je doen?

Starters, jonge en meer ervaren ondernemers vinden in het Oh! een fijne werkplek om hun activiteiten uit te bouwen,
klanten te verwelkomen en met andere bewOh!ners te netwerken.

Datum: Zondag 6 oktober
Uur: 10u – 17u

Adres: Kanunnick de Deckerstraat 20a
2800 Mechelen