Oh! Mechelen opent haar deuren voor blokkende studenten.

Kerstmis nadert en een nieuw jaar is in het vooruitzicht. Voor de studenten betekent dit ook weer een drukke periode van studeren en examens afleggen. Sommige studenten zoeken een stille studieplek in de bibliotheek, anderen trekken naar de campus. En thuis, of op kot, wordt de vertrouwde habitat uiteraard ook vaak omgetoverd tot een knusse studiebunker. Alleszins, verandering van spijs doet eten. En dat is ook zo voor jouw bloklocatie!

Studeren, maar dan niet alleen.

Het Oh! zet haar deuren open voor studenten tijdens de blokperiode en biedt zo een uitgelezen plek aan om te studeren. Maar ook om elkaar te helpen, leuke momenten te delen en om samen de (hopelijk!) goede afloop van jouw moeilijkste examens te vieren. Psst: hou wel je stem laag genoeg, zodat je andere studenten niet gaat storen ;) Studeren op het Oh! is immers studeren op een stille plek, waar je geen andere keuze hebt dan in je boeken te duiken.

Alle faciliteiten op één plek.

Het Oh! biedt alle faciliteiten en voorzieningen waar je als student maar van kan dromen. Gratis wifi? Check! Een stille ruimte, een comfortabele stoel en een bureau waar je ongestoord aan de slag kan? Dubbelcheck! Een heerlijke koffie, een warme thee of een fris glas water? Triple Check! Even iets opwarmen in de keuken? Euhm… Check!

Verfrissende pauzes.

Gun jezelf een korte adempauze en geniet van de prachtige Oh! Tuin. En Oh!ja, niet vergeten: je zit dan in het hartje van Mechelen ;) Laat je vlakbij heel even afleiden door een korte wandeling in de stiltetuin van het aartsbisschoppelijk paleis, drentel even door de omringende steegjes van het oude stadscentrum, of ga voor een deugddoende ontspanning met een lekker lunchhapje. Het is onmogelijk om je te vervelen in (en rond) het Oh!.

Perfecte plek om nóg meer te leren.

In het Oh! word je omringd door een unieke mix van ondernemers. Die ondernemers zijn als een schatkist van kennis en ervaring waar je als student ongetwijfeld uit kan putten als je je cursussen aan het studeren bent. Het helpt om nóg meer te leren en, wie weet, opent het ook wel nieuwe deuren voor jouw toekomst na je studies.

Het Oh! is een ontmoetingsplaats

Vind jij het leuk om nieuwe mensen te leren kennen, of hoop je gewoon stiekem een nieuw lief te vinden tijdens de blokperiode? Het Oh! bruist niet enkel van de inspirerende ondernemers, maar wordt nu ook een klein epicentrum van het studentenleven tijdens de examenperiode.

Sommige studenten leggen zelfs hun examen af op het Ondernemershuis.

Omdat Thomas More tijdens de vakantie gesloten is, moest ik op zoek naar een andere locatie“, vertelt Sven Van Hooydonck. Als docent in de richting HR-support geeft hij les in het vak “sociale interactie”. “Een belangrijk onderdeel in de beoordeling van studenten is een HR gerelateerde case“, vult hij nog aan, “waarbij een gesprek gevoerd wordt in een rollenspel“. Sven vindt dat “het Oh! professioneel aanvoelt en een goede omgeving biedt“. Daarom overweegt hij ook om meer mondelinge examens te gaan doen op het Oh! i.p.v. op de hogeschool.

Een speciaal plekje voor studenten.

Het Oh! heeft een warm hart voor onze blokkende studenten en richt ook in het gebouw een speciaal plekje in voor hen. Er is zeker voldoende ruimte voor iedereen, maar… Reserveer wel tijdig jouw plaats, zodat je zeker bent van jouw plekje! Een aantal praktische weetjes:

  • De plaatsen in het Oh! zijn beschikbaar voor studenten aan de universiteit of aan de hogeschool.
  • Het Oh! linkt zich niet aan één universiteit of hogeschool. Alle studenten zijn welkom.
  • Een reservatie kost €25 per dag.

Wij duimen alvast mee. Succes! 💪🤞

Wat kan het Oh! voor je doen?

Starters, jonge en meer ervaren ondernemers vinden in het Oh! een fijne werkplek om hun activiteiten uit te bouwen,
klanten te verwelkomen en met andere bewOh!ners te netwerken.

Datum: Zondag 6 oktober
Uur: 10u – 17u

Adres: Kanunnick de Deckerstraat 20a
2800 Mechelen