Onze checklist voor een goed kantoor.

Een goed kantoor moet productiviteit verhogen, welzijn creëren én inspirerend werken. Of het nu gaat over een start-up in de beginfase, over een groeiend bedrijf of over een gevestigde onderneming.

Wat maakt of kraakt een goed kantoor dan? Wel, we hebben alvast een shortlist gemaakt van wat wij zo belangrijk vinden in Ondernemershuis Mechelen:

  1. Ergonomie! Tel eens hoeveel uren je elke dag op jouw bureaustoel zit. Wellicht kom je al snel tot de conclusie dat comfort op jouw kantoorplekje toch maar beter een prioriteit kan zijn. Een ergonomische stoel, een verstelbare bureautafel én de juiste verlichting zijn een aantal belangrijke ingrediënten om klachten te verminderen en jouw productiviteit hoog te houden.
  2. Genieten van natuurlijk daglicht op kantoor, wordt in verband gebracht met een goede concentratie, een sterker kortetermijngeheugen en betere allround cognitieve prestaties. Het zou wel eens het figuurlijk gloeilampje boven je hoofd kunnen zijn die je gidst naar je briljantste ideeën ;) Ohja: op het Oh! heb je niet alleen grote ramen en veel licht, maar ook een zalig uitzicht op de charmante Oh! stadstuin.
  3. Goede ventilatie: niet alleen licht dus, maar ook de frisse lucht is essentieel voor je algemeen welzijn en voor een heldere geest!
  4. Gemeenschappelijke ruimtes leggen de basis voor elke succesvolle onderneming: interactie en samenwerking. Profiteer bijvoorbeeld van Oh!’s koffiehoekje, van de zitruimte aan het onthaal, van de “stille” gespreksruimte, of een van de vele vergaderzalen in het Oh! om het teamwork in jullie organisatie te stimuleren.
  5. Een inspirerende sfeer helpt om je eigen creativiteit een boost te geven. De kunst, planten en kleurrijke decoraties in het Oh! dragen alvast een aardig steentje bij. Maar misschien zijn de ontmoetingen met de unieke mix van ondernemers ook wel een krachtig ingrediënt voor jou, in ons Ondernemershuis.
  6. Orde en netheid. Oké, oké, dit klinkt misschien een beetje als een preek met het vingertje :) Maar het is wel zo! Ga voor een kantoor dat elke week gepoetst wordt, en hou je bureau netjes en georganiseerd: a cluttered desk is a cluttered mind.
  7. Toegang tot voorzieningen. Buiten het kantoor! De werkomgeving is natuurlijk belangrijk voor het welzijn en de productiviteit van jouw team. Maar ook gewoon… de omgeving ;) Denk aan restaurants, bakkers, cafés, winkels, sportgelegenheden, enzovoort. Pssst: Geniet vanuit het Oh! van alles wat centrum Mechelen je te bieden heeft. Dat wordt nooit saai, beloofd!
  8. Focus on the job. Een plug-and-play en instapklaar kantoor waar alles voor je wordt geregeld, dat is niet alleen heel erg aangenaam. Het zorgt er ook voor dat jij je kan concentreren op wat écht belangrijk is: succes voor jouw onderneming. Bij Oh! zetten we daar met plezier onze sterke schouders onder. Laat ons de rompslomp maar regelen, terwijl jij richt op de sterren!

…Oh! ja, en dan is er nog de basis natuurlijk. Onze checklist gaat nog een eindje verder, maar dat zou ons te ver leiden. De dingen op onze checklist hierboven komen pas écht tot hun recht als de basis ook goed zit. En die zit goed hoor, met een fantastische ligging en een goede bereikbaarheid, een fietsenstalling in de tuin, de gemeubileerde kantoorruimtes, de koffiehoekjes, de internetaansluiting en netwerkvoorzieningen, onze complete dienstverlening, de beschikbare klusjesdienst, de poetshulp, en ga zo maar door. Boek een gratis testdag, en ontdek hoe een van de kantoorformules van het Oh! Mechelen perfect aansluit bij jouw noden.

Wat kan het Oh! voor je doen?

Starters, jonge en meer ervaren ondernemers vinden in het Oh! een fijne werkplek om hun activiteiten uit te bouwen,
klanten te verwelkomen en met andere bewOh!ners te netwerken.

Datum: Zondag 6 oktober
Uur: 10u – 17u

Adres: Kanunnick de Deckerstraat 20a
2800 Mechelen