Waarom jij een kantoor moet huren in Mechelen

In tijden waar thuiswerken meer dan ooit boomt, is het nog wel nodig om een kantoor te huren? En waarom zou je een kantoor huren in Mechelen en niet in Antwerpen of Brussel? De antwoorden zijn redelijk simpel.

Thuiswerken heeft een grote boost gekregen dankzij/door (ligt eraan door welke bril je het bekijkt) de coronacrisis. Voor veel mensen was het iets nieuws en niet in elke sector is het mogelijk. Voor de meeste ondernemers kan het wel, zij hebben in de afgelopen twee jaar de voor- en nadelen van thuiswerken ontdekt. Maar wegen die voordelen van thuiswerken op tegen een kantoor huren in Mechelen?

Voordelen thuiswerken

Thuiswerken heeft veel voordelen. Je hebt geen last meer van het woon-werkverkeer, kan de was en de plas doen wanneer jij dat zelf wil en bent thuis om je pakketjes in ontvangst te nemen. Uit onderzoek blijkt ook dat mensen die thuiswerken productiever zijn dan mensen die steeds op kantoor werken.

Dat komt deels omdat ze op kantoor meer afgeleid zijn door collega’s. Als je thuis werkt, is er ook een betere balans tussen je werkleven en je privéleven, de zogenaamde work-lifebalance, waardoor je over het algemeen gelukkiger bent. En gelukkigere mensen werken beter dan ongelukkige mensen.

Nadelen thuiswerken

Is dat thuiswerken dan alleen maar rozengeur en maneschijn? Helaas gaat die vlieger niet op. Naast de vele voordelen, komen er ook heel wat nadelen kijken bij thuiswerken. Eerst en vooral is er amper een scheiding tussen je werk en je privé. Het kan zijn dat je langer werkt, andere uren aanhoudt en dat je living zowel je bureau als je chillruimte is.

Het voelt dan alsof je gewoon opgesloten zit in je eigen huis en er komt sleur in. Als je alleenstaand bent, of je partner werkt wel op kantoor, kan je je al snel eenzaam voelen. Heb je kinderen? Leuk, dan heb je geen oppas nodig. Maar ze leiden je wel voortdurend af, wat natuurlijk ook weer niet de bedoeling is.

Daarnaast is ook de infrastructuur thuis niet hetzelfde als op het kantoor dat je huurt. De stoel aan je eettafel is hoogstwaarschijnlijk geen ergonomisch exemplaar, je laptop staat niet op de juiste hoogte enzovoort. Kortom, net als alle andere opties heeft thuiswerken zowel voor- als nadelen.

Werken op kantoor

Waarom zou je dan toch moeten werken op kantoor? Als ondernemer of werknemer is het altijd motiverend om op een inspirerende werkplek te werken. Als je een kantoor huurt, kan je dat permanent inrichten zoals jij dat wil. Een plek waar mensen geïnspireerd raken, maar zich tegelijkertijd ook thuis voelen.

Als je samen op kantoor werkt, kan je ook sneller iets onder collega’s afstemmen. Thuis ligt de drempel hoger om een mailtje of een Teams/Slack-bericht te sturen naar je collega en duurt het langer tot je een oplossing voor je probleem vindt.

Ten slotte kan je jouw spullen gemakkelijk op een vast kantoor laten staan. Je extra scherm, je computer, je paperassen, promomateriaal … Het kan allemaal op kantoor blijven staan en maakt thuis geen rommel. Je komt ’s morgens binnen op kantoor, sluit je laptop aan op je scherm en al je documenten liggen voor je klaar. Wat moet een ondernemer meer hebben?

Kantoor huren in Mechelen

Je hebt de beslissing gemaakt om een kantoor te huren, top! Misschien zit je graag elke dag op kantoor, of je ziet de afwisseling tussen thuiswerk en kantoorwerk wel zitten. In beide gevallen heb je een kantoor nodig. De vraag rest dan: waar ga je een kantoor huren?

In dat geval opteren wij er uiteraard voor om een kantoor te huren in Mechelen. Waarom zou je een kantoor huren in Mechelen? Mechelen heeft de ideale ligging om een kantoor te huren.

Het ligt centraal in België en midden op de as tussen de twee grootsteden Antwerpen en Brussel die vol mogelijkheden zitten qua werk. Naast de ideale ligging om een kantoor te huren, is Mechelen ook een uitermate gezellig stadje. Zeker niet zo groot als Antwerpen of Brussel, maar wel gezellig, met alle voorzieningen van een grote stad.

Als je in Mechelen een kantoor gaat huren, kan dat bij het Ondernemershuis in Mechelen. Het Oh! biedt een unieke locatie in hartje Mechelen. Met een groene binnenplaats is het bij goed weer heerlijk lunchen, word je omringd door verschillende ondernemers die graag jouw klankbord willen zijn en word je dagelijks geïnspireerd.

Ben je nog niet helemaal overtuigd? Kom eens een dagje werken vanuit een van onze kantoren, coworkingspaces of vergaderzalen en ontdek het unieke aanbod dat het Oh! te bieden heeft.

 

Gratis testdag aanvragen!

Wat kan het Oh! voor je doen?

Starters, jonge en meer ervaren ondernemers vinden in het Oh! een fijne werkplek om hun activiteiten uit te bouwen,
klanten te verwelkomen en met andere bewOh!ners te netwerken.